mlhie2

Raamattu & historiallinen viha?

 

Tuskin on ainuttakaan toista kirjallista tuotetta, joka olisi historian saatossa, globaalilla tasollakin nostattanut sellaisia emotionaalisia aaltoja, jopa taifuuneita, jollaiset ovat Raamattuun kohdistuneet?   Se ihastuttaa, se vihastuttaa, se johtaa valoon ja elämään, ja jättää pimeään ja "kuolemaan". . .

 

1. Eilen (2.7.) täällä blogissa oli raflaava ja provosoiva Aloitus: Tein rikosilmoituksen Raamatun ja Koraanin... . http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239562-tein-poliisille-rikosil...

2. Otin kantaa tuohon menettelyyn, rikosoikeuden näkökulmasta, mitä rikosoikeus käsittelee, tai ei?

: http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239576-oikeinko-rikosilmoitus-raa...

3. Sitten vielä toisen katsauksen, Uskonpuhdistajien ja Raamatun vihaajien  teemaa.

http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239586-uskonpuhdistajia-raamatun-...

 

Tämä (3) synnytti vilkasta kommentointia ja palautettakin. Kaikkia kommentteja ei voinut julkaista, asiattomina luonteeltaan.Keskustelua käydään Aloituksen aiheesta. Bloggarin herjaaminen ja piikittely ei ole keskustelua. Jokainen voi julkistaa Omissa Blogeissaan haukkumista ja solvausta (?) Minulla ei ole minkään lajin velvoitetta "julkistaa" sen laatuisia viestejä. Täällä on JOKA PÄIVÄ pilvin pimein Uusia Aloituksia. Kyllä keskustelutilaa piisaa!

 

1. Historiallista viha-aatetta?

Joka on historiansa lukenut ja ymmärtänyt ja muistaa, Raamattu ja sittemmin kristinusko on ollut kuin "kirosana" yhä uudelleen! Roomalaisten keisarien vainot kristittyjä kohtaan olivat ja ovat kauhistuttavaa luettavaa. Raamattua on pidetty "vaarallisena" ja kiellettynä Kirjana monissa maissa,vielä hiljattainkin se oli boikotissa, mm. itäisessä naapurissamme. Ja on edelleenkin, monissa maissa. Monien ryhmittymien toiveena on täällä Suomessakin, että Raamattu pantaisiin poistoon, sitähän eilen julkistettu "rikosilmoituskin" viestittää. . .

Mutta, koskaan eikä kukaan ole saava Raamattua "rikollisten" (?) kirjojen kategoriaan. Se on ollut ja elänyt liki 2000 vuotta (nykyinen kaanon), ja tulee elämään jatkossakin. Se kestää vihamieliset hyökkäykset; se nousee aina uudelleen. Miljoonat ja taas miljoonat ihmiset kautta vuosisatojen ovat sitä lukeneet, saaneet viisautta, voimaa ja terveitä elämän ohjeita sen lehdiltä. Se on Kuolematon Kirja, Kirjojen Kirja. Se kestää. Sen sanoman mukaan maailman asioista lopuksi päätetään. Luoja hallitsee luotujaan....

Mikä sitten Raamatussa on, joka nostattaa ihmisten affektiot ja aggressiot?

2: Raamatun lahjomaton totuudellisuus

Raamattu ei kaunistele ja sievistele ihmisten pahuutta ja syntiä. Se antaa karun ja realistisen kuvan ihmiselämästä. Se osoittaa, että ihminen on langennut ja turmeltunut, kuka enemmän, kuka vähemmän. Jo tämä "totuus" ärsyttää niitä ihmisiä, jotka tahtovat rypeä syntiliejussaan, hekumoida himoissaan rajattomasti. Tai pitävät itseään täydellisinä?

Totuus on kuin liian kirkas valo, sitä ei kestetä pimeissä puuhissa. Ihminen, joka rakastaa pahuutta ja syntiä ja pimeyden tekoja, hän vihaa valoa. Tämä on se pääsyy, miksi Raamattua vihataan, sitä vastustetaan. Sen sisältö kun kertoo täysin paljastetun ja alastoman kuvan ihmisestä. Aadamista ja Eevasta, paratiisista alkaen. Ihmisen ylpeys ja kapinallisuus, itseriittoisuus!

Pahuuden ohessa Raamattu näyttää kuvan paremmasta. Toivoa on, hyvyyttäkin löytyy, eikä elämä lopu kuolemaan? Niille, jotka uskovat ja ottavat Jumalan antaman ikuisen Elämän vastaan, niille ei kadotustuomiota lueta! Ne, jotka hylkäävät armotarjouksen, he vastaavat ikuisuuden kohtalostaan. On valinnan vapaus. Ota taikka jätä? Jumala ei pakota ketään. Valitse ja vastaa!


 

3. Raamatun kirjoitusten profeetallinen taso

Raamattua vihataan myös siksi, että se on ns. profeetallinen kirja. Alusta loppuun se sisältää läpitunkevaa valoa. Raamatun (Vanha Testametti) ennustukset ovat runsain määrin käyneet toteen. Surullisellakin tavalla mm. Israelin kansan historiassa, mm. natsivainojen aikana. Noissa tapahtumissa näkyy jo Mooseksen kautta (3300 vuotta sitten) ennustettu tottelemattomuuden "kirous", diaspora, ja "elämäsi näyttää olevan hiuskarvan varassa." Hitlerin himo oli tuhota totaalisesti juutalaisten heimo!

Sitten ne ennustukset, joita Uusi Testamentti sisältää, ovat myös käyneet toteen, ja ovat parhaillaan nähtävissä. Itse Herramme Jeesus ennusti "viimeisistä ajoista", kuinka ihmiset käyvät yhä pahemmiksi, väkivaltaisemmiksi, jne.

     Hän ennusti, että "aikakauden lopulla" mm. Sodoman (tuhotun kaupungin) mukainen turmelus ja luonnottomuus on tunnusmerkkinä. Perverssit ilmiöt nousevat, ja Sodoman mallin mukaan nämä tahot tahtovat kukistaa Terveet elämänmallit! Ja, lopuksi käy turmeltuneelle ihmiskunnalle sama kohtalo kuin muinaisille "syntisille" kulttuureille. Ihmiskunta itse tuhoaa itseään. Vetää päällensä kirouksen ja tuhon. . .

Tämä on myös eräs syy, että Raamattua vihataan? Ei kestetä Raamatun profeetallista, läpitunkevaa ilmoitusta. Halutaan olla kuin pupujussi, joka panee päänä pensaaseen. Halutaan olla kuin paratiisin Aadam, synnintunnossa, meni Jumalaa piiloon!


 

4. "Ei mitään uutta auringon alla"

Viisaudella varustettu kuningas Salomo lausui 3000 vuotta sitten, ettei mitään uutta auringon alla? Se näyttää pitävän paikkansa, suhteessa ihmiseen ja elämään. Monilla tasoilla pätevät samat yksinkertaiset elämän peruskuviot, nykyäänkin. Ihmiset syntyvät, elävät, kuolevat. Tarvitsevat tiettyjä perusasioita elämässään. Raamattu kuvaa jo tuhansia vuosia sitten, kuinka "köyhiä sorrettiin", rikkaat ähkyivät ja ahnehtivat! Köyhiä myytiin kenkäparin hinnalla! Oikeuslaitos oli kuin Vääryyskoppero! Maksusta ja lahjuksista tehtiin päätöksiä, korruptio kukki! Jne, jne.

Ei siis mitään uutta? Ja kun lukee Vanhan Testamentin profeettojen ennustuksia (näkyjä) joissa kuvataan "maapallon saastumista" (= Profeetta Jesaja 2800 vuotta sitten!), kuvataan ydinaseiden (tulevaa) käyttöä, ohjuksia, jne. (Profeetta Jooel 2800 v. sitten) ja lopullista maailman tuhoa, kaikkine karmeuksineen (Profeetta Johannes, Ilmestyskirja) voi vain todeta: Nämä kirjoittajat eivät voineet "omasta päästään" keksiä sellaisia.

    He kirjoittivat - meitäkin varten - sellaista, minkä saivat Hengessään Jumalalta tietää. Raamatun kirjoittajien käsiä ohjasi Jumalan "delegaatio".Vaikka he olivat epätäydellisiä. Raamattu on kirjoitettu ja sen sanat on sinetöity. Tarvitaan Oikea Avain sen sisällön ymmärtämiseksi. - Sama avain, joka on inspiroinut ja johtanut kirjoittajia. Jokainen, joka ylpeytensä ja itseriittoisuutensa hyljäten tahtoo ymmärtää Raamattua, saa kyllä siihen tarvittavan "avaimen". Ne, jotka tahtovat Raamattua "tiirikoiden" käsitellä, saati jopa koettaa kumota sitä, he jäävät viisaudesta paitsi!


 

Lopuksi


 

Eräs muinainen Israelin Kuningas (Sidkia) vihasi tosiasioita. Ei sietänyt, ei kestänyt kuulla. otti käyttöön defensssit (kuten moni nykyäänkin).

Kun profeetta Jeremia oli kirjurinsa Baarukin toimesta kirjoittanut, mitä mieltä Jumala oli sekä kansan että Kuninkaan jumalattomuudesta, ja kun tämä kirjakäärö tuli kuninkaan luettavaksi, mitä hän teki? Hän oli tyypillinen Raamatun (= Kirjoitusten) vihaaja. Hän leikkeli veitsellä kirjoitukset palasiksi, ja poltti ne... Auttoiko se? Ei yhtään.

Jumala käski Jeremiaa, että tämä tekisi "downloadin"! Kaikki (poltetut) sanat kirjoitettiin uudelleen, jopa vielä lisättiinkin. Kirjoitukset eivät kadonneet, ne eivät "kuolleet". Mutta kirjoitusten vihaaja, Sidkia? Miten hänelle kävi?

Profeetan ennustusten mukaisesti. Hänet vietiin viholliskuninkaan vangiksi. Hänen poikansa surmattiiin hänen silmiensä edessä. Sidikialta sokaistiin silmät. Ja hän virui vankityrmässä kuolemaansa asti. Hän kieltäytyi kerran lukemasta, vihasi totuutta. Jos hän kurjuutensa statuksessa olisi vielä tahtonut lukea, se ei onnistunut. (Lähde: Raamattu, Jeremian Kirja)


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Raamattu UT:n kristillisen uskon mukaan tulkittuna on tuottanut rauhaa ja hyvinvointia. Reformaation raamattuperiaatteen maat näyttävät menestyneen 500 vuoden aikana.

Suomessa on nyt käynnissä kulttuuritaistelu, jossa maan kantaväestö ja sen 1000-vuotinen usko halutaan jonkinlaiseen kaaoksen tilaan puolilta ja toisilta.

Kiitos tästä kirjoituksesta.

Maijaliisa Hiekkanen

Kyllä faktat niin ovat, Pentti Tepsa.

Kaikkialla juuri kristinuskon myötä ja sen kanssa on tullut ihmisille luku-ja kirjoitustaito, myös Suomessa. Martti Lutherin 500 vuoden takainen loistoajatus, että kansalla olisi Raamattu (ja muutakin luettavaa) Omalla kielellään, miten se?

Samaan tapaan sivistys on kulkenut myös moniin kehitysmaihin, kukapa muu niissä olisi kansan luku-ja kirjoitustaidosta välittänyt? Ne, jotka veivät ilosanomaa, he tahtoivat aina kohentaa ihmisarvoista elämää!

Mutta? Ihmiset jotka ovat out historiallisista faktoista, elävät vain tätä virtuaaali-data-some-netti-aikaa, heille kokonaisuudet ja pitkän matkan perspektiivit ovat hämärää.

Totta näyttää olevan tuo kaaoksen provokaatio! Manipulaation keinoin, kykloopin silmillä katseltu.

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig

Kylläpä jaksat tuota rikosilmoitusasiaa paasata. Uskonto vain sattuu olemaan hieman loogiselta kannalta ristiriitainen vallan välikappale, että siitä ei kaikki pidä.

Käyttäjän PenttiTepsa kuva
Pentti Tepsa

Abdulrahman Faig, toteat:
"Uskonto vain sattuu hieman loogiselta kannalta olemaan ristiriitainen vallan välikappale, että siitä ei kaikki pidä."

Jossakin määrin olen samaa mieltä siitä, että esimerkiksi
kristinusko ei saa olla vallankäytön tekosyynä tai apuvälineenä.
Arvostan uskonnonvapautta, joka näyttää maailmassa toteutuneen laajimmin juuri kristityissä maissa.

Toisaalta uskonnon lisäksi myös ateismi on ollut erittäin
väkivaltaisen vallankäytön välineena, eikä suvaitsevaisuuskaan
lopulta kovin inhimillistä ole ollut. Vapauden aatteen nimissä on paljon ihmisiä surmattu ja laitettu vankilaan. Ranskan suuren vallankumouksen kuluessa surmattiin Euroopan nerokkaimpia tiedemiehiä, jotka muuten olivat tukeneet tuota vallankumousta.

Vallan välineenä voidaan käyttää myös tietoa ja tiedettä, tietämättömyyttä ja epäluuloja, suvaitsevaisuutta ja suvaitsemattomuutta, onpa rauhankin vuoksi jopa sodittu.

Maijaliisa Hiekkanen

Hyvä nuori mies Abdurrahman Faig!

Julkaisen kommenttisi harkinnan perästä! Kirjoitat:

"Kylläpä jaksat tuota rikosilmoitusasiaa paasata".

1. Miksipä sellaisesta ei mainitsisi? Sehän on suorastaan Historiallinen Aikomus? Että Pienen suomalaisen kansan taholta, joku yksittäinen ihminen aikoo pistää oikein Rikosprosessin avulla Ikivanhat 4000 vuotta Raamatun tekstit ihan Uuteen uskoon! Meikäläinen kun on elänyt jo näin pitkään, pian on jHs 70-vuotisjuhlat -- niin en vielä koskaan ole tuollaiseen ehdotukseen törmännyt? Että Raamattu olisi rikollinen kirja?

No, onneksi sellainen intoilu Raamatun "rikostutkinnasta" kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Raamattu Kirjana kun ei lainkaan kuulu maallisen rikosoikeuden piiriin, vaikka sitä vihataankin.

Eli, päätän ihan itse kuinka paljon paasaan tästä Uutisesta, että jonkun pinna tuli niin täyteen mittaan, että aikoi usuttaa Poliisit Raamatun kimppuun! Se oli UutisPommi se!

2. Kirjoitat "Uskonto vain sattuu olemaan hieman loogiselta kannalta ristiriitainen vallan välikappale, että siitä ei kaikki pidä."

Kun niin Viisas tunnut olevan ? -- niin voisitko täsmentää, MIKÄ uskonto on kyseessä? Maailmassa kun on 5000-6000 uskontoa? Että mikä niistä sopisi nimettäväksi "vallan välikappeeksi"? Kiitos jos täsmennät!

Jos ei palstatila riitä kaikkien tuhansien "uskontojen" listaukseen, niin pahoittelen. Sano edes joku "uskonto" ja siihen argumentteja? Minä olen tiukka täti, enkä satuja ota lukuun!

3. Kirjoitat: "siitä ei kaikki pidä".

Käskinkö minä jotakuta "pitämään" ja mistä? En.

Jokainen kun saa itse päättää, niin ja näin? Ottaa taikka jättää.

Kiukutella taikka suositella. Rähjätä ja kirota, taikka iloita?

Eli? Vaikka toiset eivät uskonasioista pidä, toiset pitävät!
Sellainen maailma nyt vain on...

Mutta toivotan kaikkea hyvää ja parasta nuoreen elämääsi!

Käyttäjän abdurrahmanfaig kuva
Abdurrahman Faig

Kiitos asiallisesta vastauksestasi. Rehellisesti sanoen kaikki abrahamilaiset uskonnot (kirjan uskonnt siis) omaavat ristiriitaisia käsityksiä kaikkivoivasta jumalasta. Useimmat niistä ovat paradokseja, kuten pahan ongelma. Hyvä jumala ei ole sellainen kuin millaisena se meille on kyseisten pyhien kirjojen mukaan esitetty.

Uskonto on lähes aina vallan välikappale, sillä muuten se ei pysy jaloissaan. Nyt ei kannata huomioida wiccalaisia tai kungfutselaisia ym. kannattajamäärältään pieniä uskontoja (juutalaisuus on muuten poikkeus). Mitä enemmän uskonnolla on sananvaltaa, sitä enemmän on myös käskyvaltaa.

Näin erittäin tiukan muslimikasvatuksen saaneena voin todeta, että tämä henkilö joka teki rikosilmoituksen ei tehnyt mutään väärin sanan varsinaisessa merkityksessä. Eli hän ei rikkonut mitään lakia, vaan päinvastoin epäili "pyhien" kirjojen olevan rikokseen yllyttäviä. Tosin kirjoja ei itsessään voi haastaa oikeuteen, sillä niiden kirjoittajat ovat jo ajat sitten kuolleet. Mutta ne, jotka kirjaimellisesti noudattavat raamattua, koraania taikkapa tooraa, joutuvat pian napit vastakkain sivistyksen kanssa.

Maijaliisa Hiekkanen

Hyvä Abdurrahman Faig!

Kiitos viestistä. Vastausta on kirjoitettuna Aloituksessa, täällä:

http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239646-raam...

Toimituksen poiminnat