mlhie2

Raamattu & kaikki maailman "uskonnot" ?

 

Tämä kirjoitus on vastausta Abdurrahman Faig nimisen kirjoittajan viesteihin. Löytyy mm Aloituksessa  http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239614-raamattu-historiallinen-viha

(Koska Abdurrahman Faig esitti perusteellisia väitteitä, tavallinen kommenttivastaus ei ollut sopiva alustakoko.)

 

Hyvä Abdurrahman Faig!
 

Kiitos kommentista! Esität "uskonnoista" sellaisia väitteitä, joita paljon kuulee. Uskontoja moititaan niissä näkyvien epäkohtien ja ongelmien syystä. Miten tarkasti katsellen näkymät?

 

Koko maailma on kattavasti täynnä "uskontoja"!
 

1. Pyysin edellisessä viestissä nimeämään ne "uskonnot" jotka pitäisi kieltää? Nyt on se ongelma, että koko asutun maailman väki "uskoo" johonkin! Eli, jos uskonto-asia pitäisi eliminoida maailmasta, maailmaan ei jäisi minkään lajin "uskontoa"!  Ja miten ihmisten sitten? Ateismikin ja uskonnottomuus kun määritetään "uskontojen" luetteloon! Uskontojen kattavuus tällä haavaa on

7167 miljoonaa

100%

 

2. Katsotaanpa vaikka Intiaa. Siellä heidän uskonto "hinduismi" kattaa oikeastaan koko kansakunnan, 1,05 miljardia ihmistä. On mahdoton tehtävä kieltää heidän uskontoaan! Se oli YK:n ihmisoikeuksien vastaista, uskonnonvapaus kun on edelleen, ja tulee olemaan. YK:n ihmisoikeuksien julistuksen 18. artiklan mukaan:

Kaikilla henkilöillä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vallan uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä vallan uskonnon tai vakaumuksen ilmaisemiseen yksin tai yhdessä toisten kanssa, sekä julkisesti että yksityisesti, opettamisella, hartausmenoilla, palvonnalla ja uskonnonmenojen noudattamisella.

 

3. Uskonto / uskonnot sisältävät mahdollisuuden käyttää valtaa. Se on totta. Mutta monet uskonnot pysyvät pystyssä, vaikka ns "valtaa ei käytettäisi". Kristinusko esim. 2,2 miljardia siihen kuuluvaa, perustuu ihmisten valintaan. Suomessa mm. evlut kirkkoon kuuluu v. 70% väestöstä. Heillä on täysi vapaus olla tai olla olematta! Kirkko ei pakota ketään olemaan jäsenenä, erota voi!

 

4. Kuka - ketkä "valtaa käyttävät" ?

Kriittisesti tarkastellen maailmassa "valtaa käyttävät" pääosin poliittiset tahot. Suuret ryhmittymät Suurta Valtaa, ns. maailmanvaltaa! Jopa demokratiassa (kansanvalta) vallankäytön kiista on loputon. Poliittiset puolueet ovat täynnä vallanhimoisia, kunnianhimoisia ja jopa rahanahneita pelureita, jotka tappelevat "vallasta". Uskontoja ei voi vallankäytöstä syyttää. Länsimaissa. Sen sijaan poliittinen vallankäyttö, mm. köyhien sortaminen ja rikkaiden hyysääminen on ihmisoikeusrikoksen tasoista faktaa. Suomessakin.

 

5. Usein uskontojen vastustajien taustalla on negatiivisia ja traumaattisia kokemuksia "uskontoon" liittyvistä seikoista. Näistä henkilökohtaisista tunnetekijöistä nousevat motiivit nostattavat vihaa uskontoja kohtaan. Tässä pitää olla tarkkana! Ongelma kun on pääsääntöisesti siinä, että jotkut ihmiset ovat ryhtyneet pahoihin menettelyihin, "uskontojen" piireissä. Ei uskontoa voi syyttää. Jokainen ihminen vastaa pahuudestaan, ja sitäkin ankarammin jos uskonnon puitteissa on pahuuttaan harjoittanut! Toki väärät menettelyt "leimaavat" uskonnollisia ryhmiä? Mutta tarkkana tulee olla siinä, ettei syytä syyttömiä!  Ei laita kaikkia "samaan sumppuun".

 

6. Rikosilmoitus Raamatusta? (Ja Koraanista..)

http://mlhie2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239576-oikeinko-rikosilmoitus-raamatusta-ja-koraanista

Rikosilmoitusta Raamatusta voi pitää lähinnä vitsin luonteisena ylilyöntinä. Ainakaan länsimaisilla Oikeusjärjestelmillä ei ole mitään Lakiin perustuvaa kompetenssia ruveta "tuomitsemaan" Raamatun sisältöä! Se on maailman 2,2 miljardin kristityn ihmisen Pyhä kirja. Miten kukaan yksittäinen ihminen voisi asettaa edes hypoteesia, että hänellä olisi valta vaatia Raamatun sensuroimista, uudelleen kokoamista? Täysin utopistinen ja överi ajatus. Syntyessään kuollut hanke.

Raamattu ei ole syynä väkivallan opetukseen. Väkivaltaa opettavat mm. jokaisen maan TV-kanavat, elokuvat, netti, some. Nuoret oppivat siitä, mitä heille tarjotaan!

 

7. Ajankohtainen tilasto maailman valtauskonnoista, joihin siis kuuluu likipitäen koko maailman väestö!

https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailman_uskontojen_v%C3%A4kim%C3...

 

Kristinusko    2,2 miljardia[2]   31,50%

Islam   1,6 miljardia[3]   22,32%

Sekularismi /Uskonnottomuus [4] /Agnostismi/Ateismi 1,1 miljardia  15,35%

Hindulaisuus  1 miljardia  13,95%

 

Ns. Suuret Uskonnot kattavat tällä hetkellä siis liki 6 miljardia ihmistä.

-----------------------------------------------

Kiinalaiset perinteiset uskonnot (taolaisuus ja konfutsealaisuus) 394 miljoonaa  5,50%

Buddhalaisuus  376 miljoonaa  5,25%

Etniset uskonnot  300 miljoonaa  4,19%

Afrikkalaiset perinteiset uskonnot   100 miljoonaa  1,40%

Sikhiläisyys  30 miljoonaa  0,32%

Spiritismi  15 miljoonaa  0,21%

Juutalaisuus 14 miljoonaa  0,20%

Bahailaisuus 7,0 miljoonaa  0,10%

Jainalaisuus  4,2 miljoonaa  0,06%

Šintolaisuus  4,0 miljoonaa  0,06%

Cao Dai  4,0 miljoonaa  0,06%

Zarahustralaisuus  2,6 miljoonaa  0,04%

Tenrikyo  2,0 miljoonaa  0,02%

Uuspakanallisuus  1,0 miljoonaa 0,01%

Unitaariuniversalismi 0,8 miljoonaa 0,01%

Rastafarilaisuus 0,6 miljoonaa, 0,01%

Yhteensä

7167 miljoonaa  =   7, i miljardia

100%

---------------------------------------------------

Lopuksi

 

On oikein optimaalista, että keskustellaan asiallisesti ja kohdennetaan viestittely aiheeseen, eikä sorruta henkilökohtaisuuksiin meneviin kinasteluihin. Rakentavasta, kantaaottavasta keskustelusta voi olla positiivista tulosta? Maailma kun on ihmisille yhteinen paikka, ja kukin kai toivoo että moni asia olisi paremmin?

Koko maailmaa ei kukaan voi parantaa, mutta Omassa Elämässä on mahdollisuus valita joko positiivisia valintoja, taikka negatiivisia? Jos haaveilee Mailman Parantamisen Projektista, on aloitettava aakkosista . Voi joko vihata ihmisiä, taikka arvostaa heitä, välittää toisista? Hyvyys kasvaa, samoin kuin pahuuskin loogisten lainalaisuuksiensa vääjäämättömällä kaavalla!

 

Joku viisas sanoi: "Parempi on sytyttää vaikka yksi kynttilä, kuin päivitellä pimeyttä!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat